Update augustus 2021 - openingstijden en voortgang

In deze update lees je over de voortgang van de bouw van de horeca. Ook informatie over de huidige openingstijden lees je hier. Skateboardlessen zijn op dit moment volgeboekt, maar privelessen beschikbaar. Alle laatste informatie vind je in de update van augustus 2021.

Lees het artikel

Update april 2021 - tijdelijke sluitingen en horeca ontwikkeling

Na aantal 10 dagen open te zijn geweest, moesten wij op 14 december noodgedwongen onze deuren sluiten. Inmiddels zijn wij alweer meer dan 4 maanden gesloten vanwege de welbekende covid-19 maatregelen. Het leek erop dat dit maximaal een paar weken zou duren, maar helaas is een concrete heropeningsdatum nog niet in zicht. Ondertussen werken wij door aan de realisatie van de horeca.

Lees het artikel

Update december 2020 - opening skatepark

De laatste update op de website is al weer een aantal maanden terug. Maar niet getreurd, dit is de leukste tot nu toe. Waar 2016 het jaar was dat wij definitief het skatepark mochten realiseren aan de Minckelersweg in de prachtige Waarderpolder van Haarlem, is 2020 het jaar dat wij na heel veel werk verzet te hebben eindelijk opengaan voor publiek. Wij hebben hier enorm veel zin in en hopen jullie binnenkort allemaal te zien.

Lees het artikel

Update juli 2020

In deze update van juli lees je over de voortgang van de bouw en kun je een mooie sfeerimpressie vinden. Van September 2019 tot juli 2020 hebben wij volop gebouwd aan de obstakels van ons indoor skatepark. Hier zie je het resultaat. De skateboardlessen gaan weer beginnen, maar het skatepark zelf opent pas wanneer de horeca gereed is. De weg was lang, maar we zijn steeds dichterbij de opening.

Lees het artikel

Update mei 2020

Het skatepark begint steeds meer vorm te krijgen. Terwijl er rekening gehouden wordt met de Covid-19 maatregelen bouwt Thomas iedere dag door aan de obstakels van het skatepark, samen met een team van een aantal andere vrijwilligers. In deze update van mei 2020 lees je over de voortgang, vind je een update van de skateboardlessen en horeca en nog veel meer.

Lees het artikel

Update januari 2020

Onze 19 jaar oude Thomas Adamidis is Haarlems Dagblad Persoon van het Jaar 2019. Al sinds zijn vijftiende zet Thomas op vrijwillige basis alles op alles om in Haarlem een overdekt skatepark van de grond te krijgen. Voor de prestigieuze prijs waren dit jaar slechts 9 deelnemers geselecteerd. Lees hierover en meer in de laatste update van januari 2020.

Lees het artikel

Haarlemmer van het jaar 2019

Stichting Skatepark Haarlem is opgericht toen Thomas nog niet oud genoeg was om ingeschreven te worden bij de KVK. Inmiddels is Thomas 19 jaar en is hij onze nieuwe voorzitter. Thomas is door het Haarlems Dagblad genomineerd voor de ‘Persoon van het Jaar’ verkiezing. De winnaar wordt op vrijdagavond 10 januari bekendgemaakt, en vandaag is de laatste dag dat er gestemd kan worden.

Lees het artikel

Update oktober 2019

De bouw van de obstakels is van start onder leiding van onze eigen Thomas. In deze update van oktober 2019 lees je hoe we ervoor staan en vind je een aantal vacatures. Ook kun je lezen waarom het zo donker is en wat wij onlangs cadeau hebben gekregen van Skatepark NOORD in Amsterdam.

Lees het artikel

Update augustus 2019

Jullie hebben een tijdje geen update mogen ontvangen, maar we zitten uiteraard niet stil. In dit nieuwsbericht van augustus 2019 lees je over de huidige stand van zaken, onze aanwezigheid op het Poldergoud Festival en over het ophalen van de crowdfunding beloningen.

Lees het artikel

Update juni 2019

De crowdfunding voor de bouw van de obstakels van Skatepark Haarlem is afgelopen. De hal is opgeleverd en de sleutel is inmiddels overgedragen aan de vrijwilligers van Stichting Skatepark Haarlem. In deze update van juni 2019 lees je over de laatste ontwikkelingen.

Lees het artikel

Push it to the limit - Skatepark Haarlem Crowdfunding Party

Na 64 dagen van crowdfunding voor Skatepark Haarlem, is het vrijdag 7 juni tijd om samen af te tellen tot klokslag 12 uur en het uiteindelijke donatie bedrag bekend te maken. Dat we het minimale beoogde donatie doel van €25.000,- gaan halen, lijkt nu zo goed als zeker. We hopen er natuurlijk dik overheen te gaan. Kom je ook langs om samen met ons te feesten?

Lees het artikel

Minor Operations Donations helpt Skatepark Haarlem op 31 mei

Vrijdag 31 mei presenteert Minor Oporation Bookings een hardcorepunk avond in Patronaat. Skateboarden en punk zijn al decennia lang met elkaar vervlochten, daarom heeft Minor Operation Bookings ervoor gekozen om deze avond geld op te halen voor Stichting Skatepark Haarlem.

Lees het artikel

Skatepark Haarlem Crowdfunding Night bij Flinty's

Kom vrijdag 17 mei samen met ons rocken bij Flinty’s. Hiermee help je het crowdfunding project van Skatepark Haarlem naar een hoger bedrag. Dit doe je al door een kaartje aan de deur te kopen bij Flinty’s voor €5,- Ook kun je boven je haren laten knippen voor het goede doel, tegen een mooi prijsje.

Lees het artikel

Update april 2019

Deze maand speelt er ontzettend veel rondom Skatepark Haarlem. We zijn begonnen met onze crowdfunding actie voor de obstakels en de bouw van de loods is ondertussen in volle gang. In deze update van eind april lees je de laatste ontwikkelingen rondom het skatepark. Ook vind je in deze post het ontwerp voor het skatepark waar de beste skateboarders van Haarlem aan mee hebben gewerkt.

Lees het artikel

Update maart 2019

In ons laatste nieuwsbericht van januari schreven wij over de vele tegenslagen en obstakels die wij onderweg zijn tegengekomen. Inmiddels is het alweer maart en hebben wij weer veel stappen gemaakt. Zo is het bodemonderzoek positief afgerond en er zijn geen bommen gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. In deze update mogen wij jullie gelukkig van nog meer goed nieuws voorzien!

Lees het artikel

Update januari 2019

Deze week ontvingen wij van Facebook (like!) de vriendelijke herinnering dat onze huidige website al weer twee jaar in de lucht is. Vele jaren korter dan wij bezig zijn om het skatepark te realiseren, maar toch een goede reden om weer wat naar buiten te brengen. De huidige status en ontwikkelingen lees je in dit nieuwsbericht van januari 2019.

Lees het artikel

Nieuwe logo's en korte update

Jullie hebben al een tijdje niets van ons gehoord. Daar komt verandering in, want er zijn vele ontwikkelingen geweest die we de komende tijd met jullie gaan delen. Een van onze favoriete artiesten Floor van het Nederend heeft voor ons een prachtig nieuw logo ontworpen. Eigenlijk zelfs twee. Daarnaast hebben we informatie over de bouw van het park.

Lees het artikel

Update mei 2018

In de voorgaande weken is veel gebeurd. Stichting Skatepark Haarlem is druk bezig met het realiseren van de bouw van Skatepark Haarlem. Lees hier een update over een aantal belangrijke lopende zaken zoals de het offertetraject voor de bouw van de hal, de horeca, fondsenwerving, de obstakels voor het skatepark, de skateboardlessen en nog veel meer.

Lees het artikel

Update maart 2018

Afgelopen week hebben we onze wekelijkse vergadering geopend met een glas whisky uit Nepal die Stijn had meegebracht van zijn vakantie. Dit om te vieren dat de commissie Samenleving Haarlem het verhogen van ons budget heeft besproken. Op donderdag 15 maart wordt het officieel nog voorgelegd aan de gemeenteraad. Dit aanstaande besluit moet gaan betekenen dat Skatepark Haarlem een feit wordt.

Lees het artikel

Update oktober 2017

Na een heerlijke zomervakantie (waarin uiteraard ook doorgewerkt is voor het skatepark) gaat Stichting Skatepark Haarlem weer op volle kracht vooruit! De komende periode wordt een drukke en spannende tijd voor ons waarbij wij ons bezig houden met skatelessen, zoeken naar een 2e hands loods en fondsenwerving.


Lees het artikel

Laatste skateboardles voor eerste groep

Op 23 juli heeft de eerste groep hun laatste skateles gehad. Thomas, Jim, Aik en Ruud kregen aan het eind van de les een board van de ouders met alle namen van de leerlingen erop. Ook kregen de leraren een grote pot met snoep. Het snoep is al op want de leerlingen hadden ook wel trek na de intensieve laatste les. Alle kids hebben superveel geleerd.

Lees het artikel

Skateboardlessen zijn begonnen

Zondag 4 juni zijn wij met de eerste skatelessen gestart. Maar liefst 16 deelnemers stonden ruim voor de starttijd al klaar op Het Landje. Zij werden daar opgevangen door Thomas, Jim en Aik, onze enthousiaste instructeurs. Na een algemene instructie over het board en de opzet van de lessen gingen de kids aan de slag.


Lees het artikel

Outdoor skateboardlessen van start

Yes! Het is zover, jij kan je nu inschrijven voor de eerste skateboardlessen die vanuit Skatepark Haarlem georganiseerd worden.

De leraren van Skatepark Haarlem gaan in het skateboardpark Het Landje lesgeven. Wanneer je nu inschrijft is er een grote kans dat jouw eerste lesdag al zondag 4 juni is.

Lees het artikel

Interview bondscoach Sjoerd Vlemmings

Sjoerd Vlemmings is de bondscoach voor de Olympische Spelen in Tokyo (2020). Ongeveer twee weken terug heeft hij de Nederlandse Skateboard Selectie bekend gemaakt. Er zijn vele ontwikkelingen in skateboardland. Wij besloten met Sjoerd Vlemmings op pad te gaan in Amsterdam en hem een aantal vragen te stellen.

Lees het artikel

Stand van zaken april 2017

Stichting Skatepark Haarlem zit niet stil. Om onze nieuwsgierige volgers op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen rondom de realisatie van de indoor skatehal in Haarlem brengen wij een korte update naar buiten.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg ons dan op Facebook.

Lees het artikel

V&D Basement skateboard sessie

Onder organisatie van Revert95 hebben wij een gebruik kunnen maken van het lege pand waar de Haarlemse V&D in heeft gezeten. Skateboarden in de onderste verdieping en skateboardfilms kijken op de begane grond bij de bar van Het Uiltje.

Thomas heeft hier een video van gemaakt. Was vet, bedankt voor jullie komst!

Lees het artikel en bekijk video

Haarlemse skateboarders hebben bijna onderdak

Een lang gekoesterde wens van Haarlemse skaters lijkt eindelijk in vervulling te gaan. De afgelopen vijf jaar probeerden ze al een indoorskatebaan te krijgen, maar na een succesvolle handtekeningenactie van de toen 16-jarige Thomas Adamilis kregen ze de gemeente zover het te realiseren. Er is nu een plan én een locatie.

Lees het artikel en bekijk video

Haarlem schreeuwt om een indoor skatepark

Misschien had je het al wel eens voorbij zien komen op Facebook: Skatepark Haarlem.

De pagina is er om tam tam te veroorzaken over iets wat nog niet bestaat in onze stad, maar waar wel veel animo voor is: een indoor skatepark. Overdekt, zodat skaten geen limiet heeft. Zodat je gewoon kunt blijven skaten, ook al regent het.

Lees het artikel

Promotiefilmpje Skatepark Haarlem

Skateboarden is lol maken met je vrienden. Dat is wat Thomas Adamidis het liefste doet. In dit promotiefilmpje gemaakt door Niels Vogel laat Thomas zien hoe belangrijk het is dat er een indoor skatepark gerealiseerd moet worden in de Gemeente Haarlem. Inmiddels zijn er voldoende handtekeningen binnen gehaald, dank jullie wel!

Bekijk de video