20 juni 2019 - Door: Stefan Rooijakkers

De crowdfunding voor de bouw van de obstakels van Skatepark Haarlem is afgelopen. De hal is opgeleverd en de sleutel is inmiddels overgedragen aan de vrijwilligers van Stichting Skatepark Haarlem. In deze update van juni 2019 lees je over de laatste ontwikkelingen.

Skatepark Haarlem hal opgeleverd

Crowdfunding geslaagd

De crowdfunding voor de bouw van de obstakels van Stichting Skatepark Haarlem is succesvol verlopen. De stichting heeft 355 donaties ontvangen en er is een totaalbedrag opgehaald van €30.722. We zijn alle donateurs en ambassadeurs enorm dankbaar en kunnen niet wachten om jullie te verwelkomen in Skatepark Haarlem. Zonder jullie was het nooit gelukt. Jullie mogen trots zijn dat jullie onderdeel zijn van de ontwikkeling van een nieuwe geweldige plek in Haarlem waar verschillende generaties samenkomen om te skateboarden, plezier te maken en te chillen. Geweldig!

Beloningen crowdfunding

Voor verschillende bedragen worden beloningen als T-shirts, bierglazen, tassen, jaarkaarten, skateboards en andere items vergeven. Veel donateurs hebben gekozen voor een beloning. Sommige donateurs hebben de beloning al ontvangen. De andere donateurs krijgen nog bericht via het opgegeven e-mailadres over wanneer de items op voorraad zijn. De entreebewijzen, strippen- en jaarkaarten worden vergeven vlak voor de opening van Skatepark Haarlem.

Sponsordonaties en co-financiers

Voor een donatie van minimaal 750 euro konden bedrijven de eerste sponsoren worden van Skatepark Haarlem. Deze sponsoren krijgen een mooi plekje in het skatepark:

Daarnaast hebben wij twee co-financiers die de crowdfunding hebben gesteund en over de streep hebben getrokken. Wij bedanken deze twee fondsen die zijn aangesloten bij het crowdfunding platform Voor je Buurt:

Wij zijn op dit moment in gesprek met verschillende bedrijven voor de sponsoring van Skatepark Haarlem. Is dit ook iets voor jouw bedrijf of organisatie? Neem gerust contact op!

Crowdfunding afterparty in Patronaat

Vrijdagavond 7 juni hebben wij het succes van de crowdfunding gevierd in Patronaat. Deze avond hebben wij het uiteindelijke donatiebedrag bekend gemaakt en hebben er verschillende artiesten opgetreden. De deuropbrengst heeft Patronaat geschonken aan Skatepark Haarlem. Wij willen de bands en dj’s die vrijwillig hebben opgetreden bedanken. Natuurlijk danken wij in het bijzonder ook Patronaat en al het publiek voor de goede zorgen, de geweldige avond en de iets minder prettige zaterdagochtend.

Bouw obstakels skatepark

Skatepark Haarlem hal binnenkant leeg voor bouw

De hal is opgeleverd en het bouwen van de obstakels gaat spoedig beginnen. De definitieve tekeningen zijn gemaakt en de materialen worden besteld. Op dit moment hebben wij nog geen aansluiting op het energienet, maar gelukkig gaan onze lieve buren Spaarnelanden ons tijdelijk voorzien van elektriciteit. Met alle vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor de bouw nemen wij spoedig contact op. Wil je ook meehelpen? Meld je aan als vrijwilliger!

Horeca

De horeca van Skatepark Haarlem komt naast de hal en wordt verbonden met het skatepark. Op dit moment hebben wij nog geen definitieve beslissing genomen. Wij zijn nog opzoek naar een tweedehands strandtent, een betaalbare demontabele loods, een romneyhal, aangeboden noodlokalen of een beter idee. Ook voor het buitenterrein zijn alle ideeën welkom. Kun je ons helpen? Neem contact op!

Vrijwilligers

Skatepark Haarlem wordt volledig gerealiseerd op vrijwillige basis. De kerngroep van de stichting is helaas niet full-time beschikbaar om alles zelf voor elkaar te krijgen, we hebben je nodig. Beschik je over ideeën, materialen, mankracht of andere hulp? Je weet ons te vinden.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de voortgang, planning en andere zaken rondom het project.