Het doel van Stichting Skatepark Haarlem is om de skatecultuur een plek te bieden waar zij hun sport met passie kunnen uitoefenen. Een plek waar zij nieuwe mensen in de community kunnen ontmoeten en een plek waar zij hun talent verder kunnen ontwikkelen. Om dit doel te verwezenlijken hebben wij 3 pijlers: sport en plezier, community building, zo groen mogelijk.

Sport en plezier

Skateboarden gaat om lol maken met je vrienden, tijdens het delen van een gezamenlijke passie. Stichting Skatepark Haarlem zal een plek bieden waar dit ten alle tijden mogelijk is zodat zij hun talent verder kunnen ontwikkelen. Dit doen we door onder andere skatelessen aan te bieden, wedstrijden te houden en demonstraties te geven.

Community building

Achter Stichting Skatepark Haarlem staat een enorme community, wat Thomas met zijn handtekeningen actie heeft weten aan te tonen. Deze community zal Skatepark Haarlem als een fijne plek ervaren waar we respect hebben voor elkaar en voor de skatesport, waar iedereen welkom is. Om dit verder vorm te geven organiseren wij activiteiten als exposities, video premières, workshops en band avonden in het park en onze horecagelegenheid.

Zo groen mogelijk

Met Skatepark Haarlem laten wij zien dat je ook als lokale speler een rol kunt spelen in de energietransitie. Skateboarden op straat is voor velen het echte skateboarden en daarom zullen wij het park zo circulair mogelijk opbouwen door afgedankt straatmeubilair te gaan recyclen in ons park. Verder proberen wij in samenwerking met zowel lokale als landelijke partijen onze energievoorziening zo groen mogelijk te houden en proberen wij gebruik te maken van energie zuinige apparatuur. Zo creëren wij bewustzijn bij onze community en helpen wij actief mee om onze maatschappij te verduurzamen.

Tycho Henskens Backside Smith Grind in Haarlem

Foto: Tycho Henskens - Backside Smith Grind - Haarlem