22 maart 2018 - Door: Stefan Rooijakkers

In ons laatste nieuwsbericht van januari schreven wij over de vele tegenslagen en obstakels die wij onderweg zijn tegengekomen. Inmiddels is het alweer maart en hebben wij weer veel stappen gemaakt. Zo is het bodemonderzoek positief afgerond en er zijn geen bommen gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. In deze update mogen wij jullie gelukkig van nog meer goed nieuws voorzien!

Mijlpaal

De heipalen zitten in de grond, 12 stuks en 12 meter diep. De bouw is nu echt begonnen, het is voor ons een geweldig moment!

Skatepark Haarlem Waarderpolder

De grondwerkzaamheden op de kavel zoals het afgraven en het aanbrengen van de bekisting van het beton zijn begonnen. Hieronder zie je een foto van de huidige situatie (20 maart 2019):

Skatepark Haarlem maart 2019 voortgang

Media moment

De eerste paal is natuurlijk een feestelijk moment. Doordat deze dag op het laatste moment werd gepland (en wij geen verdere vertraging willen), hebben we dit nog niet gevierd op locatie. Binnenkort vieren wij dit alsnog en willen wij graag de betrokken personen van Gemeente Haarlem en de media uitnodigen om hier bij te zijn. Meer informatie? Stuur een mail naar info@skateparkhaarlem.nl en wij zorgen dat een uitnodiging jouw kant op komt.

Horeca

Nu onze hal gebouwd wordt, is een aantal van onze vrijwilligers aan het focussen op de horeca van Skatepark Haarlem. De horeca komt niet in dezelfde hal als het skatepark, maar bouwen wij er aan vast. We hebben namelijk een grote kavel met veel mogelijkheden. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar een tweedehands strandtent, een demontabele loods, een romneyhal, aangeboden noodlokalen of een beter idee. We hebben veel opties bekeken, maar vaak zijn de transportkosten hiervoor erg hoog. Mocht je ideeën hebben of ons hierbij kunnen helpen, laat het ons alsjeblieft weten!

Skateboardles

Zaterdag 30 maart trappen wij af met het eerste blok skateboardlessen van 2019. Voor het eerste blok zijn er nog maar een paar plaatsen beschikbaar. Meld je aan voor het eerste blok, of wees welkom later dit jaar in blok 2 en 3.

Vrijwilligers

De vrijwilligers die zich al hebben ingeschreven horen binnenkort meer van ons. In eerste instantie nemen wij contact op met degene die zich hebben ingeschreven voor de bouw van de obstakels van het skatepark. Wil je hier ook je steentje aan bijdragen en heb je net zoveel rechterhanden als Thomas en Jesper? Meld je aan!

Wij zijn nog hard op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen met fondsenwerving en sponsoring. Of heb je andere specialiteiten waar je ons mee kan helpen? Laat het ook aan ons weten. Alle hulp wordt gewaardeerd en we zijn jullie allen enorm dankbaar! Stichting Skatepark Haarlem bestaat volledig uit vrijwilligers en zonder vrijwilligers waren wij hier nooit gekomen.

Planning

Voorzichtig gaan wij ervan uit dat in het najaar van 2019 overdekt geskatet kan worden in Haarlem. Een definitieve planning is er nog niet. We proberen iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Heb je specifieke vragen? Stuur een berichtje via Facebook of een e-mail naar info@skateparkhaarlem.nl.

Ik wil ook vrijwilliger worden

Inschrijven skateboardles

Contact