19 januari 2023 - Door: Stefan


Het verbond van de Haarlemse ondergrond. MUG, Franswa, (Tonguez uit Zaandam) en SIDECITY maken de stad weer wakker met klappers van rauwe oldskool boombap drums en grondschuddende 808’s. Ieder zijn eigen stijl, allemaal even dope.

MUG is een Haarlemse artiesten collectief, gestart door MankeNelis en K-NON/Nizzy Beats. Creative geesten die op tracks hun krachten bundelen, soms in een newschool jasje, maar altijd trouw aan de golden era boombap. Vrijdag zal MUG ondersteund worden Se Bos, een MC met gevoel voor flow spittend van boombap tot Jungle en Punk. Bzzzzzzt.

Franswa, Haarlems Funkiest. Geïnspireerd door boombap en stoffige soulplaten, mixt hij zijn oldskool flow met strakke rijmschema’s. Niet enkel bars en vibes, maar ook introspectieve verhalen.

Tonguez is een alternatieve hiphop artiest afkomstig uit Zaanstad. Hij weet met zijn mix van emotionele R&B tracks het publiek te raken, maar ook te veranderen in een agressieve moshpits door zware screams.

SIDECITY is een Haarlem based hiphop formatie, bestaande uit LVRCH, STNNA, SAMMAS & KHAN QUEST. Met een originele mix van phonk, boombap, metal en rap mag je hen zeker classificeren als duister.

Chapter One in Skatepark Haarlem