19 mei 2020 - Door: Thomas & Stefan

Bouw obstakels

Het skatepark begint steeds meer vorm te krijgen. Terwijl er rekening gehouden wordt met de Covid-19 maatregelen bouwt Thomas iedere dag door aan de obstakels van het skatepark, samen met een team van een aantal andere vrijwilligers. Momenteel worden de laatste obstakels van het skatepark afgemaakt. De copings worden op de quarters gelast en de laatste lagen berken worden op de ledges geschroefd. Zoals het er nu uitziet, lijkt het erop dat de obstakels over een aantal weken af zijn.

Skatepark Haarlem bouw obstakels mei 2020

Nieuw lid Stichting Skatepark Haarlem: Berend

Wij hebben een nieuw lid in Stichting Skatepark Haarlem. Berend Jansen is onderdeel geworden van onze kerngroep. Naast zijn fulltime stage bij een aannemersbedrijf houdt hij zich bezig met een aantal zaken rondom de horeca, zoals het egaliseren en ophogen van de grond waarop wij binnenkort gaan bouwen. Welkom Berend!

Elektriciteit en water

Na bijna een jaar wachten hebben we elektriciteit en water! Nadat de buren waarvan wij stroom leende de kabel eruit hadden getrokken, hebben wij de zoveelste poging geprobeerd om contact te krijgen met onze nutsleverancier. Uiteindelijk is het gelukt en kunnen wij nu gebruik maken van onze eigen groene stroom. De verlichting hebben we snel opgehangen, zodat we nu niet meer hoeven te leven op twee bouwlampen.

Ophanegen verlichting Skatepark Haarlem door Thomas Adamidis Skatepark Haarlem quarterpipe obstakels

Bericht voor onze crowdfunders

Voor iedereen die ons gesteund heeft in de crowdfunding voor de obstakels van Skatepark Haarlem, nogmaals heel erg bedankt. Door jullie zijn we op dit moment zo ver gekomen. Veel mensen hebben gekozen voor een strippenkaart of een lidmaatschap als tegenprestatie voor de donatie. Deze worden uitgegeven wanneer wij weten wat de openingsdatum gaat worden. Nog even geduld alsjeblieft. Heb je jouw t-shirt, tas of bierglas nog niet opgehaald? Stuur ons dan even een mailtje.

Horeca

Naast dat er elke dag van de week gebouwd wordt aan de obstakels, zijn wij nog steeds druk bezig met de plannen rondom de horeca. Ons eerste plan was om een tweedehands loods te kopen, en die op onze kavel op te bouwen. Na heel veel loodsen te hebben bekeken, hebben wij er geen kunnen vinden die geschikt is voor ons bestemmingsplan of waar wij de juiste vergunning voor konden krijgen.

Na veel overleg zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij (mede door onze tijdsplanning) het zoeken van een tweedehands loods stopzetten en gaan proberen een eenvoudige nieuwe hal aan te schaffen. Dit heeft uiteraard invloed op de aanschafwaarde. Hiervoor zijn wij druk op zoek naar sponsoren. Mocht je een gouden tip hebben, laat het ons vooral weten!

De horeca wordt een essentieel onderdeel van Skatepark Haarlem. Wij kunnen de deuren voor algemeen publiek niet openen als we deze bron van inkomsten niet op orde hebben. Wij doen er dan ook alles aan om in wat voor vorm dan ook dit zo spoedig mogelijk te realiseren.

Sponsoren gezocht

Vanuit verschillende hoeken zijn wij ondersteund met onder andere vloertegels, natuurstenen, gereedschap, verlichting, technische specialisten en nog veel meer. Onze dank hiervoor is enorm groot. Naast sponsoring in de vorm van producten of diensten zijn wij ook op zoek naar financiële steun in de ruil voor advertentieruimte in het skatepark en op onze website.

Zie jij mogelijkheden om ons te steunen? Stuur gerust een bericht en we gaan graag in overleg.

Skatepark Haarlem Live Event

31 mei organiseren wij een 12 uur durende livestream vanuit Skatepark Haarlem. In deze livestream doen wij onder andere een tour door het park, gaat onze vriend ‘boze boris’ een kilo huzarensalade eten en hebben wij verschillende DJ’s. Hierover snel een uitgebreider bericht. Op Facebook vind je alvast wat details: https://www.facebook.com/events/280494883113235/.

Skatepark Haarlem Livestream Event

Skateboardlessen

Onze skateboardlessen zijn door alle Covid-19 omstandigheden stopgezet tot nader order. Mede door Skateboard Federatie Nederland (SFN) is er veel veranderd rondom de skateboardlessen in Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld Skateboard Paspoorten ontwikkeld, en je kunt binnenkort je niveau landelijk toetsen. Onze lessen zijn hier ook aangepast en wij hopen jullie snel weer les te kunnen geven. Wij verwachten dat de lessen binnenkort op een buitenlocatie weer kleinschalig kunnen plaatsvinden. Wij bekijken de mogelijkheden om skateboardlessen alvast indoor te kunnen aanbieden voor de opening van het skatepark. Wanneer je bent aangemeld via de website, ontvang je als eerste deze informatie. Meld je dus snel aan.

Volg de ontwikkelingen

Hopelijk hebben wij via dit artikel jullie weer op de hoogte kunnen brengen van een aantal ontwikkelingen en de voortgang. Uiteraard speelt er nog veel meer. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Voor regelmatige updates volg je onze Facebook pagina en Instagram account.