16 mei 2018 - Door: Stefan Rooijakkers

In de voorgaande weken is veel gebeurd. Stichting Skatepark Haarlem is druk bezig met het realiseren van de bouw van de hal. Hieronder een korte update over een aantal belangrijke lopende zaken.

Offertetraject bouw

De keuze is gemaakt om een nieuwe hal te bouwen aan de Minckelersweg in de Waarderpolder. Op dit moment zijn wij bezig met de laatste aanpassingen in de offerte van het bouwtraject. Er wordt gekeken naar waar nog verdere financiële besparingen behaald kunnen worden. Dit zorgt dat de uiteindelijke inrichting van Skatepark Haarlem en de bijbehorende horeca meer mogelijkheden hebben. Naast de inzet van onze vrijwilligers zien wij verschillende kansen om met bestaande partners en mogelijke toekomstige partners in zee te gaan, ook op het gebied van horeca.

Horeca

Het terrein dat wij voor minimaal 5 jaar toegekend hebben gekregen van de gemeente is groter dan de loods wordt. Dit biedt mooie kansen voor de horeca en een geweldig buitenterrein. In ons huidige plan zal de horeca niet in de nieuwe loods komen, maar er naast worden gecreëerd. Wij onderzoeken verschillende opties, zoals het aanschaffen van een strandtent, noodlokalen of containers. De mogelijkheid om een terras te creëren die altijd in de zon is, hebben wij in ieder geval al uitgedacht. Uiteraard horen wij het graag als jullie hier ideeën voor hebben. Samen krijgen we meer voor elkaar.

Obstakels skatepark

De inrichting van het skatepark vinden wij zeer belangrijk. Daarom zijn Thomas en Ruud twee avonden rond de tafel gegaan met de lokale skateboarders om inspiratie op te doen en wensen aan te horen. Hieruit is gekomen dat obstakels die je op straat tegenkomt voor veel lokale skateboarders de voorkeur hebben. Dit past goed in onze visie om afgedankt straatmeubilair te gebruiken, naast dat wij natuurlijk nieuwe obstakels gaan creëren. Thomas is begonnen met het uittekenen van een opzet van de course. Vervolgens gaat er een nieuwe brainstorm volgen. Als je hier graag bij wilt zijn, kun je op de hoogte blijven via onze Facebook pagina.

Bespreking voor obstakels van Skatepark Haarlem

3D printen

De stichting is herhaaldelijk rond de tafel gegaan met 3D Makers Zone uit Haarlem. 3D Makers Zone uit Haarlem biedt slimme oplossingen voor bedrijven door middel van de laatste innovatieve technologieën met een focus op industrieel 3D printen. 3D printing biedt veel mogelijkheden. Daarnaast is een groot voordeel dat door partnerschap met 3D Makers Zone geen grote eigen investeringen door Skatepark Haarlem gedaan hoeven te worden. Hoe vet is het als je bij ons een 3D geprint obstakel kan skaten of aan een 3D geprinte bar een drankje kan doen? Hierover snel meer!

Fondsenwerving

Eind vorig jaar kregen wij het goede nieuws dat J.C. Ruigrok Stichting tijdens hun vergadering heeft besloten om Stichting Skatepark Haarlem een garantie toe te kennen. Deze fantastische schenking gaan wij gebruiken voor inrichten van het park en de bouw van obstakels. Naast deze toekenning van Haarlemse bodem zijn wij op zoek naar meer fondsen en sponsoren. Ook zijn wij aan het rondijken naar personen die ons kunnen helpen bij het werven van fondsen. Voel jij je aangesproken? Wij gaan graag met je rond de tafel.

Skateboardlessen

De series skateboardlessen bij skatepark ‘t Landje zijn van start gegaan. Helaas zijn er door weersomstandigheden een aantal lessen uit de eerste sersie uitgevallen. Gelukkig is het weer nu beter en genieten we volop van de afgelopen weken. De aanmeldingen voor de tweede serie gaan hard, maar we hebben nog een aantal plekken beschikbaar. Meld je aan via www.skateparkhaarlem.nl/skateboardles.

Tot slot

Tot slot willen wij graag in deze update iedereen bedanken voor de hulp, het geduld en de positieve reacties die wij ontvangen. Zonder jullie stonden wij niet waar wij nu staan. Het ziet er nu naar uit dat dit jaar dan eindelijk begonnen wordt met de bouw!

Aanmelden skateboardles

Word vrijwilliger