14 jan 2020 - Door: Stefan

Onze Thomas is Haarlemmer van het jaar!

Onze 19 jaar oude Thomas Adamidis is Haarlems Dagblad Persoon van het Jaar 2019. Al sinds zijn vijftiende zet Thomas op vrijwillige basis alles op alles om in Haarlem een overdekt skatepark van de grond te krijgen. Voor de prestigieuze prijs waren dit jaar 9 deelnemers geselecteerd. Thomas kreeg bijna een vierde van alle stemmen. Wij danken iedereen voor het uitbrengen van de stemmen. Gefeliciteerd Thomas, je hebt het verdiend!

Thomas Adamidis - Haarlemmer van het jaar 2019 Haarlems Dagblad

Leestip Haarlems Dagblad: Thomas Adamidis timmert in vrieskou aan de droom van een skatehal in Haarlem.

Wijzigingen binnen Stichting Skatepark Haarlem

Stichting Skatepark Haarlem werd officieel opgericht toen Thomas Adamidis 15 jaar oud was. Hierdoor kon Thomas formeel geen onderdeel zijn van onze stichting. Nu Thomas oud genoeg is, neemt hij de voorzittersrol over van Jurjen. Stijn de Flart en Jurjen Wijnstroom treden na jaren trouwe dienst terug uit Stichting Skatepark Haarlem. Bedankt voor alle vrijwillige inzet, zonder jullie was het niet gelukt!

Bouw obstakels van het skatepark

De bouw van Skatepark Haarlem is nog steeds in volle gang. Met een team van vrijwilligers wordt er ongeveer 4 keer per week gewerkt aan de bouw van de obstakels. Inmiddels zijn wij op het punt aangekomen waarop het staal gemonteerd wordt. Ook de laatste laag hout wordt vastgezet. Zoals de planning nu loopt verwachten wij rond maart een groot gedeelte van het skatepark af te hebben en kunnen de obstakels gebruikt worden.

Ontwerp Skatepark Haarlem Ontwerp Skatepark Haarlem

Het skatepark wordt in deze fase nog niet volledig afgebouwd zoals op de ontwerptekening te zien is. Een aantal obstakels worden na de opening afgemaakt. Op dit moment hebben wij hier voor in plaats een miniramp staan die wij gekregen hebben van Skatepark NOORD. Deze keuze hebben de vrijwilligers gemaakt, omdat er nog veel tijd gaat zitten in de bouw van de horeca. Uiteindelijk verplaatst de miniramp naar het buitenterrein en worden de laatste obstakels geplaatst.

Bouw van de skateboard obstakels in Haarlem

Elektriciteit en water

Ontelbare telefoontjes, e-mails en afspraken later hebben wij nog steeds geen elektriciteit en water. Daarnaast hebben wij ook geen duidelijkheid wanneer wij dat wel krijgen. De buren van Spaarnelanden leveren ons nu stroom. Zonder hen had de bouw nog niet eens kunnen beginnen. Wij hopen in onze volgende update hier eindelijk positief nieuws over te geven, want zonder aansluitingen lopen wij onnodige vertraging op en kunnen wij niet open.

Horeca

De focus binnen Stichting Skatepark Haarlem ligt grotendeels op het realiseren van de horeca. Op dit moment zijn we bezig met de aankoop van een loods. We hebben een demontabele loods gevonden die aan onze eisen voldoet. Helaas is het ingewikkeld om aan alle verschillende regelgeving te voldoen en hierdoor de juiste bouwvergunning te verkrijgen. De aanvraag voor deze loods wordt op korte termijn ingediend. Officieel duurt het vanaf indienen nog 8 weken voor bevestiging en aanvang bouw.

Skateboardlessen

Ons oorspronkelijke plan was om de nieuwe skateboardlessen te starten rond januari 2020. Wegens het afbouwen van het skatepark en het ontbreken van elektriciteit hebben wij dit aangepast. Het plan is nu om door te bouwen tot het skatepark grotendeels af is en daarna door te gaan met de skateboardlessen. De nieuwe serie skateboardlessen vindt indoor plaats en dus niet meer op het outdoor skatepark ‘t Landje. Je kunt je alvast aanmelden om als eerste op de hoogte te zijn.

Afspraken met Gemeente Haarlem

Gemeente Haarlem heeft toegezegd dat wij vanaf de openingsdatum minimaal 5 jaar open mogen zijn. Vorige week hebben wij na een aantal maanden wachten een nieuw voorstel ontvangen voor de huur van de kavel. Deze overeenkomst wordt door ons bestudeerd en we proberen zo spoedig mogelijk dit definitief te maken. Daarnaast zijn er nog verschillende andere openstaande zaken die besproken moeten worden. Hiervoor proberen wij rond de tafel te komen met Gemeente Haarlem en hopen wij dit spoedig te doen.

Breedtesportsubsidie

Gemeente Haarlem heeft onze aanvraag voor een breedtesportsubsidie van 5000 euro goedgekeurd. Dit bedrag besteden wij aan de verdere ontwikkeling van het skatepark en horeca. Hier zijn wij heel erg blij mee en Skatepark Haarlem kan dit goed gebruiken. Voor de verdere ontwikkeling en de toekomst zijn wij nog hard op zoek naar sponsoren en samenwerkingen. Iets voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op!

Volg de ontwikkelingen

Hopelijk hebben wij via dit artikel jullie weer op de hoogte kunnen brengen van een aantal ontwikkelingen en de voortgang. Uiteraard speelt er nog veel meer. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons via onze Facebook pagina en Instagram account.