13 april 2017 - Door: Stefan Rooijakkers

Stichting Skatepark Haarlem is druk bezig met de realisatie van een indoor skatevoorziening in Haarlem. In Nederland zijn 12 openbare en overdekte skatevoorzieningen, maar niet in de regio van Haarlem. De vrijwilligers van de stichting zijn onder andere bezig met de voorbereiding van de bouw van de hal, sponsorwerving en het in contact komen met de juiste partners. Er zijn veel ontwikkelingen. Hieronder een beknopte update van de huidige stand van zaken.

Locatie:

Gemeente Haarlem heeft de Stichting een kavel toegewezen ten noorden van het PostNL-gebouw in de Waarderpolder aan de Minckelersweg. Het is de bedoeling om deze locatie op het oude gashouderterrein voor de duur van minimaal vijf jaar in gebruik te nemen voor een indoor skatepark. Na 5 jaar zal bekeken worden of de hal op de huidige locatie blijft of verplaatst wordt.

Partners en sponsoren:

Wij zijn druk in gesprek met verschillende partners en sponsoren. Voor de realisatie van het skatepark zijn wij druk bezig om samen met bedrijven te bespreken wat de beste mogelijkheden zijn. Sponsoren en partners kunnen bijvoorbeeld denken aan het vergroten van de naamsbekendheid, het koppelen van de doelgroep aan een merk en de promotie van producten. Op dit moment zijn wij in gesprek met verschillende partijen, maar staan wij heel erg open om in contact te komen met meer mogelijke partners om onze droom te realiseren.

J.C. Ruigrok Stichting:

Om de droom van de skateboarders te realiseren hebben wij een aanvraag gedaan bij de J.C. Ruigrok Stichting. De J.C. Ruigrok Stichting bestaat dit jaar 40 jaar en stelt voor deze speciale gelegenheid € 325.000 extra jubileumsubsidies beschikbaar. In elk domein wordt € 50.000 beschikbaar gesteld en één extra donatie van € 25.000. Op de jubileumavond, op 6 mei 2017 in Philharmonie Haarlem, worden de winnende projecten gepresenteerd en vindt de verkiezing plaats van het project dat aanvullend € 25.000 ontvangt. Skatepark Haarlem heeft dit bedrag nodig voor de bouw van het skatepark.

Bouw:

Op 17 november 2016 heeft het college in de raad een voorstel voorgelegd om een overdekte skatehal in Haarlem te realiseren. De gemeenteraad is akkoord met de aanschaf van een loods, inclusief het leggen van een fundering voor in totaal € 242.000. Op dit moment is Stichting Skatepark Haarlem is gesprek met verschillende bedrijven om voor dit bedrag een loods met alle noodzakelijke voorzieningen te realiseren.

Duurzaamheid:

Met Skatepark Haarlem laten wij zien dat je ook als lokale speler een rol kunt spelen in de energietransitie. Skateboarden op straat is voor velen het echte skateboarden en daarom gaan wij het park zo circulair mogelijk opbouwen door afgedankt straatmeubilair te recyclen. Verder proberen wij in samenwerking met zowel lokale als landelijke partijen onze energievoorziening zo groen mogelijk te houden door het inzetten van zonnepanelen en gebruik te maken van energie zuinige apparatuur. Zo creëren wij bewustzijn bij onze community en helpen wij actief mee om onze maatschappij te verduurzamen.

Benefiet:

Wij organiseren een benefiet avond. Deze avond is bedoeld om nieuwe partners tekst en uitleg te geven over de plannen, maar ook voor de achterban van Stichting Skatepark Haarlem. Meer over deze gezellige avond wordt bekend gemaakt via onze Facebook pagina. Wil je nu al meer weten, stuur gerust een mail naar info@skateparkhaarlem.nl.

Vrijwilligers:

Alle bestuursleden van Skatepark Haarlem werken op vrijwillige basis. Naast de vaste bestuursleden zijn er heel veel vrijwilligers betrokken bij dit geweldige project. Wij bedanken iedereen voor de (toekomstige) hulp. We love you.

Stichting Talent And Dreams:

Wij hebben een vergaderlocatie aangeboden gekregen door Stad Haarlem waar wij wekelijks gebruik van maken. We love you too.

TechSoup:

TechSoup Nederland is een organisatie die streeft om de meest relevante technologische producten voor de non-profit gemeenschap aan te bieden. Wij zijn onderdeel geworden van dit programma en hebben donaties van IT-producten en diensten mogen ontvangen waar wij ontzettend dankbaar voor zijn.

Horeca

Horeca wordt een belangrijk onderdeel van het skatepark. Wij zijn in gesprek met verschillende partijen die ons hierbij erg goed helpen. De focus ligt op dit moment op de bouw, maar de horeca wordt legendarisch. Ook voor de horeca zijn wij op zoek naar apparatuur en partners. Ben of ken je de juiste mensen? Neem contact op.

Skateboardlessen

De aanvragen voor skateboardlessen gaan door het dak. Wij bekijken op dit moment de mogelijkheden voor het geven van skateboardlessen op een andere locatie. Zo kunnen wij voor dat het skatepark gereed is al lessen aanbieden. Hierover brengen wij binnenkort meer naar buiten. Inschrijven kan hier.

Hoe is het met Thomas?

De initiatiefnemer van Skatepark Haarlem maakt het goed. Hij is naar onze wekelijkste bespreking gekomen in de regen op zijn skateboard. Dit vindt hij maar niets. Ondanks de drukte bij Stichting Skatepark Haarlem is Thomas goed bezig met zijn opleiding op het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. Thomas heeft veel plezier in de projecten die hij doet, waaronder de projecten waarin hij afgedankte skateboards toepast. Zijn werk is (binnenkort) te bekijken op midismeubel.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de bestuursleden van de Stichting.

Stuur ons een mailContactformulier