3 dec 2020 - Door: Thomas & Stefan


De laatste update op de website is al weer een aantal maanden terug. Maar niet getreurd, dit is de leukste tot nu toe. Waar 2016 het jaar was dat wij definitief het skatepark mochten realiseren aan de Minckelersweg in de prachtige Waarderpolder van Haarlem, is 2020 het jaar dat wij na heel veel werk verzet te hebben eindelijk opengaan voor publiek.

Officiële opening

Vrijdag 4 december wordt Skatepark Haarlem officieel geopend door Merijn Snoek (Wethouder Financiën, Sport en Openbare Ruimte in Haarlem). De opening wordt geen groot evenement zoals gehoopt (Covid-19). Desalniettemin hebben wij er heel veel zin in en zijn wij enorm trots. Thomas is tegenwoordig oud genoeg, dus mogelijk neemt zelfs hij een slokje champagne. Een openingsevenement houden jullie uiteraard van ons tegoed.

Skatepark Haarlem obstakels

Oorspronkelijk plan

In 2016 heeft Gemeente Haarlem ingestemd met het aanschaffen van een hal. Destijds is besloten dat Skatepark Haarlem vanaf de openingsdatum minimaal 5 jaar op deze locatie mag blijven. Het plan van Stichting Skatepark Haarlem was om open te gaan wanneer de horeca gerealiseerd is. Zonder horeca is het bijna onmogelijk voor Skatepark Haarlem om rond te komen. De bouwvergunning voor de horeca loopt op dit moment. Wanneer de vergunning rond is wordt er spoedig een extra voorziening gebouwd achter de hal van het skatepark.

Horeca nog niet gereed

De realisatie van de horeca duurt helaas langer dan gehoopt. De hoofdoorzaak hiervan is dat het ontvangen van de tekeningen en bestanden voor de bouwaanvraag langer op zich liet wachten dan vooraf verwacht. De bouwaanvraag is inmiddels ingediend, maar het kan nog een aantal weken duren voordat deze wordt goedgekeurd. Vervolgens zit er nog een levertijd van maximaal 10 weken op de voorziening die wij aanschaffen voor de horeca. Na de levering hiervan gaan de vrijwilligers de voorziening zelf monteren. De verwachte opening van de horeca staat nu gepland voor mei 2021.

Opening zonder horeca

Na jaren hard te hebben gewerkt aan het indoor skatepark van Haarlem zijn wij nu eindelijk op het punt dat de deuren open gaan. Wij hebben in overleg met Gemeente Haarlem besloten dat een vervroegde opening kan plaatsvinden, zonder horeca. De eerder genoemde termijn van 5 jaar gaat nog niet in, maar het skatepark gaat wel al open voor publiek. Dit doen wij omdat er een enorme vraag is naar een indoor skatepark en omdat buiten skateboarden in deze periode van het jaar bijna onmogelijk is. Dat wij open mogen is te danken aan de flexibiliteit van Gemeente Haarlem, die een vervroegde opening heeft goedgekeurd. De termijn van minimaal 5 jaar gaat vanaf de zomer in. Tot die tijd kan er alvast indoor geskateboard worden.

Skateboarden na officiële opening

Wij volgen de richtlijnen vanuit het RIVM. Maximaal 30 personen mogen in het skatepark en er wordt gewerkt met verplichte reserveringen. Meer informatie over reserveringen en beschikbare tijdslots vind je spoedig op onze website. Volg ons op social media voor de meest recente updates.

Vrijwilligers bedankt!

Het gehele project is gerealiseerd door vrijwilligers. Ondanks de inzet van vrijwilligers zijn de kosten flink hoger uitgevallen, maar heeft Stichting Skatepark Haarlem mede door een succesvolle crowdfunding de begroting rond weten te krijgen. In onze nieuwssectie vind je meer updates over dit traject.

Crowdfunders

Crowdfunder, bedankt! Zonder jullie was het niet gelukt. Veel van jullie hebben gekozen voor een jaarkaart, strippenkaart of los ticket. De strippenkaarten en tickets kunnen worden gebruikt voor de reserveringen. Crowdfunders die een jaarkaart hebben aangeschaft kunnen hier uiteraard nu al gebruik van gaan maken. De jaarkaarten gaan in op een moment naar keuze. In het skatepark is altijd iemand van ons aanwezig die jouw jaarkaart in kan laten gaan.

Skateboardles

Skateboardles in Skatepark Haarlem

De inschrijvingen voor onze skateboardlessen gaan door het dak. Op dit moment zijn alleen de privé lessen en lessen voor gevorderden nog beschikbaar. Wij onderzoeken de mogelijkheden om meer lessen aan te gaan bieden. De beschikbaarheid vind je tegenwoordig online, waar je ook direct je plek kan reserveren mits deze nog beschikbaar is. Meer informatie:

Tot slot

Wij zijn super blij dat we eindelijk onze deuren gaan openen. Hopelijk zien we je snel in het skatepark! Houd onze social media in de gaten voor meer updates over reserveringen en andere ontwikkelingen. Tot snel!