Geschreven op 25 juli 2023 - Door: Stefan


Rapper en producer Phil Meds begon een jaar geleden met het maken van een project genaamd 'Groeipijn'. In een periode van zelfontwikkeling kwam hij veel trauma's en mentale worstelingen tegen. Phil is geen prater, en vond het moeilijk om zijn pijnpunten te delen met zijn omgeving. Toch merkte hij dat hij zijn lasten ergens kwijt moest. Daarom zette hij ze om in muziek.

'Groeipijn' is een open en eerlijk verhaal over alle mentale problemen die Phil tegenkwam in zijn zoektocht naar ontwikkeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zelfmoordgedachten, ziekte en verlies van naasten, of neiging naar middelengebruik. Hij deelt naast zijn problemen ook de oplossingen die voor hem werkten om verbetering te vinden. Niet op een belerende of betweterige manier, maar juist als open aandbod om iets te leren van zijn struggles.

Door zijn verhaal te delen, zo eerlijk en mogelijk, hoopt hij de mensen te bereiken die zichzelf herkennen in zijn ervaringen, en hen het gevoel te geven dat ze niet alleen zijn. Ook hoopt hij, door zelf te spreken en met steun van de mensen die in de missie geloven, het taboe op mentale problemen te verlichten. Dit taboe kunnen we alleen samen verbreken.

Phil Meds Groeipijn Release Party 28 juli Skatepark Haarlem