Door: Joran


KEN&MARY is niet bang om buiten de lijntjes te kleuren. Dit energieke kwartet uit Leiden mixt (post)punk, stoner en rock tot een explosieve cocktail van geluid. Geïnspireerd door bands als Fugazi, Hot Snakes en Jawbox, creëren ze hun eigen unieke stijl, die zowel rauw als melodieus is.

In de herfst van 2023 bracht de band hun debuutplaat op vinyl uit. Waarom opnemen in de buurt als het ook in Zweden kan? Het resultaat laat de diversiteit van de band perfect horen, met nummers die variëren van hard en snel tot zacht en dromerig. KEN&MARY bewijst dat ze niet in een hokje te stoppen zijn.

https://kenandmaryrock.bandcamp.com

Kassar, in 2015 ontsproten uit de Boesinghelieder klei, in een anonieme uithoek van een vergeten tarmac van Schiphol. Het bleek een hopeloze kwestie van tijd alvorens dit treurdecor voorgoed vat zou krijgen op Kassar. De band speelt dan ook instrumentale post-metal, met logge doom en post-rock als overheersende ingrediënten. Het leidde tot twee releases: de EP’s Leporsonidoj (2018) en MOW/O\QOD (2021). Komend jaar zal het trio zijn eerste langspeler uitbrengen, een op de SF-trilogie van Kim Stanley Robinson gebaseerde conceptplaat over de planeet Mars; Kassar’s langgekoesterde ode aan onherbergzaamheid.

https://kassar.bandcamp.com

Ook dit evenement is 18+

20:15 - open
21:00 - 21:40 Ken & Mary
22:00 - 22:40 Kassar

KEN&MARY en Kassar in Skatepark Haarlem op 20 januari 2024